|
|
 |
|
| Autor |
Mesaj |
|
Axa_io
|
Trimis: Vin Noi 13, 2009 5:52 am Titlul subiectului: Albirea prematura a parului
|
Administrator

Varsta: 38 Data înscrierii: 22/Feb/2007 Mesaje: 8965 Locație: Italia
|
 |
|
ALBIREA PREMATURA A PARULUI
Albirea prematură a părului este de obicei o manifestare a procesului de îmbătrânire și pentru majoritatea oamenilor nu este altceva decât o problemă cosmetică. Apariția părului cărunt este cauzată de o depigmentare, de scăderea concetrației de melanină la nivelul firului de păr.
Majoritatea celor care albesc prematur nu au alt motiv de îngrijorare decât aspectul. Pentru alții însă, părul cărunt poate fi semnul unei afecțiuni.
Anemia pernicioasă este o formă rară de anemie și este provocată de incapacitatea organismului de a absorbi vitamina B 12, care este necesară în producerea celulelor roșii din sânge.
Anemia pernicioasă se poate diagnostica prin intermediul unui test de sânge și se tratează cu injecții de vitamina B 12. Pe lângă albirea părului, acest tip de anemie prezintă și alte simptome, printre care oboseala, respirația întreruptă și dureri în zona pieptului.
Anumite medicamente, plante și suplimente– printre care vitamina E și echinacea – pot provoca albirea prematură a părului. Unele lasa cercetări au pus în legătură fumatul și albirea înainte de vreme. Deși rezultatele ceva studiilor nu au reușit să evidențieze legătura directă dintre fumat și albirea părului, anumite substanțe din fumul de țigară pot afecta culoarea părului. _________________ ,,Nu mă întreba de ce te iubesc, ar trebui să-ți explic de ce trăiesc..." |
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
Flory26
|
Trimis: Vin Noi 13, 2009 6:02 am Titlul subiectului:
|
Moderator

Varsta: 29 Data înscrierii: 16/Apr/2007 Mesaje: 5610 Locație: Navodari city
|
 |
|
Albirea parului incepe initial la timple, pentru ca apoi sa cuprinda toate zonele cu pilozitate abundenta, cu exceptia regiunii axilare si pubiana. Cercetatorii afirma ca incaruntirea parului se datoreaza deficitului unei enzime - torozinaza, cu ajutorul careia tirozina se transforma in melanina, pigmentul care coloreaza parul. Deci, lipsa enzimei va determina lipsa pigmentului, avind ca urmare albirea parului. Se pare ca lipsa cuprului este aceea care prodce lipsa enzimei.
O alta ipoteza este aceea ca parul albeste datorita patrunderii bulelor de aer in interiorul firelor. In locul unde a patruns aerul nu se mai poate fixa pigmentul, iar parul se decoloreaza. Se presupune ca bulele de aer patrund in firul de par in timpul cresterii, dar aparitia lor e influentata si de hormonii tiroidieni si hipofizari, precum si de emotiile negative si stresul emotional. Aceasta ipoteza explica albirea parului la persoanele ce au suferit socuri psihice mari sau tensiuni nervoase indelungate.
Cu toate ca inainte incaruntirea parului era considerata un semn de intelepciune, astazi paarul alb da o senzatie de imbatrinire, de aceea se incearca corectarea acestui fenomen. In ziua de azi, datorita modului de viata si stresului cotidian, albirea parului poate sa apara surprinzator de precoce, chiar in jurul virstei de 25-30 de ani.
Totusi, cel mai bine este sa evitam aparitia procesului de albire a parului care in general este ireversibil. O dieta echilibrata, care sa asigure organismului nu numai necesarul de calorii ci si vitamine, minerale (Cu), ar putea avea efecte foarte bune in acest caz. De asemenea efortul fizic produce in corpul omenesc transformari benefice. Se imbunatateste respiratia, circulatia sanguina, creste randamentul de folosire a substantelor nutritive iar activitatea glandelor endocrine e mentinuta la un nivel optim. Toate acestea, pe linga o multitudine de alte efecte favorabile asupra organismului, determina si o hranire adecvata a firului de par, ajutindu-l sa creasca sanatos si sa-si pastreze culoarea. Daca la exercitiile fizice si la dieta se adauga o viata psihica echilibrata, rezultatul va fi extraordinar: sanatate, frumusete si tinerete.
sursa:aici _________________

Adevarul este o flacara atit de luminoasa incit unii oameni nu-i pot suporta lumina... |
|
| Sus |
|
 |
|
alinaflorinela
|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 2:13 am Titlul subiectului:
|
Avansat

Varsta: 24 Data înscrierii: 11/Aug/2008 Mesaje: 670 Locație: Deva
|
|
| Sus |
|
 |
|
camic
|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 3:28 am Titlul subiectului:
|
Guru

Varsta: 33 Data înscrierii: 25/Feb/2007 Mesaje: 4309 Locație: unde se agata harta in cui!
|
 |
|
La mine in familie cam toti au albit repede, am 2 verisoare care au avut fire albe....fara sa aiba socuri, inca inainte de 20 de ani.
Eu, cand mai ajung sa imi vad radacinile parului, ma tot uit dupa fire albe si nu vad nik....oi fi semanand cu strabunica....avea 90 de ani cand a murit si avea parul negru fara pic de fir alb. Bine ca ea era o persoana care nu a durut-o niciodata de nimeni....povestea bunica mea, ca ei erai 11 copii si ea era cea care se aseza prima la masa si dupa aia ceilalti. _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
|
alinaflorinela
|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 3:30 am Titlul subiectului:
|
Avansat

Varsta: 24 Data înscrierii: 11/Aug/2008 Mesaje: 670 Locație: Deva
|
|
| Sus |
|
 |
|
camic
|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 3:31 am Titlul subiectului:
|
Guru

Varsta: 33 Data înscrierii: 25/Feb/2007 Mesaje: 4309 Locație: unde se agata harta in cui!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
|
|